Прерязаха лентата на обновения автобусен терминал в „Меден рудник” (снимки)

12:57, 24 ное 15 25 382 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Обновеният автобусен терминал в бургаския комплекс „Меден рудник” вече функционира напълно. Днес той бе официално открит. Гости на събитието бяха кметът Димитър Николов, зам. – кметът по финанси, бюджет и икономика Красимир Стойчев, председателят на Общинския съвет Костантин Луков и управителят на „Бургасбус” Петко Драгнев. Терминалът ще обслужва както автобусните, така и тролейбусните линии. 

„Буквално всеки месец „Меден рудник” се променя. Тук преди известно време имаше един фургон, а сега виждаме една красива сграда с много добри битови условия за служителите на „Бургасбус”. Благодаря за съдействието и добрата работа на строителните фирми, за това, че завършиха качествено и в срок този прекрасен терминал. Нека той да служи повече на гражданите”, каза кметът Димитър Николов.

Терминал „Меден рудник“ е начална спирка на Бързата автобусна линия, която свързва ж.к. „Меден рудник“ с комплексите „Славейков“ и „Изгрев“.

„С откриването на терминала завършва Бързата автобусна линия. Още по времето на проектирането, ние не искахме да направим просто един терминал, една автогара, а искахме да предадем и атрактивен и модерен вид на това място. Това, което сме имали като стремеж да запазим при разработването на проекта, е да запазим в максимална степен спирките на съществуващата транспортна схема, за да може да бъде самият проект близък и разпознаваем от гражданите”, коментира ръководителят на проект „Интегриран градски транспорт” Руска Бояджиева.

Заместник – кметът по финанси, бюджет и икономика в Община Бургас Красимир Стойчев също изказа своята благодарност към свършената работа на терминала.

„Променяме това място, което всички го знаеха като „Обръщалото”, а сега се превърна в красив терминал. Желая успех на всички работещи тук”, сподели Стойчев.

Терминал "Меден рудник" има интересна архитектура, а около него е засадена много нова зеленина. Благоустроеният терен е с площ 10 декара. Той включва и обръщалото за автобуси и тролейбуси, което е изцяло преасфалтирано.

Терминалът представлява комплекс от съоръжения, предоставящи възможност за безпрепятствено опериране на линиите на градския транспорт. В обхвата му са включени отопляеми рампи на автобусните сектори и незаледяеми спирки. Осигурена е маркировка с тактилни плочи за всички зони, специализирани места за слизане и качване, места за изчакване на трудноподвижни хора. Пространството около сградата на терминала и автобусните спирки е проектирано така, че да осигурява на пътниците качествено обслужване и безопасност. Осигурена е добра осветеност на района, система за видеонаблюдение, достъпна среда за хора с увреждания и майки с деца.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама