Инспекторите погнаха туроператорите в Бургаско за 8-ми декември

16:12, 15 ное 15 25 521 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С наближаващия студентски празник – 8 декември, Комисията за защита на потребителите в Бургас (КЗП) е започнала в цялата област засилени проверки на предлагането на пакетни туристически пътувания. Това съобщи за Topnovini.bg шефът на КЗП – Бургас Николай Стойков. Проверяват се също хотелите и заведенията за хранене.

„Следим дали дейността на туроператорите и турагентите, които предлагат пакети за студентите, отговарят на всички изисквания на закона. Проверява се дали предварителната информация, която те дават, е подвеждаща и заблуждаваща”, обясни Стойков.

Важно е първоначално да се установи дали даденият туроператор наистина съществува. Има регистър на официалната страница на Министерството на туризма, където всеки може да направи такава справка. Пътуващите могат да изискват сключването на писмен договор, да пазят платежните документи, тъй като, ако се породят нередности, трябва да има механизъм, по който те да бъдат обезщетени.

За момента няма данни за констатирани нарушения.

Освен туроператорите, инспекторите проверяват и заведенията за хранене и развлечение, хотелите и местата за настаняване, като се следи дали те спазват всички изисквания по Закона за защита на потребителите и Закона за туризма.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама