Spirit of Burgas да е през юни или септември искат 24 фирми

07:26, 12 ное 15 / Любопитно 25 488 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Музикалният фестивал Spirit of Burgas да се провежда в началото или в края на лятото. Това настоява Инициативен комитет от общо 24 фирми, предлагащи услуги в сферата на хотелиерството, ресторантьорството, търговията, транспорта и др. Предложението е адресирано до кмета Димитър Николов и до общинските съветници, показа справка на Topnovini.bg.

От Комитета пишат, че месеците юли и август, когато се провежда фестивалът, са пик в туристическия сезон. През този период има пълна заетост на обектите за хранене и настаняване, а фирмите, предлагащи услуги в сектора на обслужването и туризма, работят на 100 % от капацитета си. По време на „Спирита” са неизползваеми ивицата на централния плаж и част от Морската градина за 10 дни от най-активния сезон, достъпът до центъра на града в този период е изключително затруднен. Пренатовареността на обектите за настаняване и предлагане на услуги в туризма води до занижаване на качеството на услугите. Възникват и порочни практики, свързани с некоректно завишаване на цените, което е следствие на съсредоточаването на голям брой туристи в града точно през този период.

Във връзка с посоченото от Инициативния комитет искат да се променят датите на провеждане на Spirit of Burgas, като те да бъдат през юни или началото на септември. Мотивът е, че това ще стимулира бизнеса в града в период, през който туристическият бранш е натоварен около 50 % от капацитета си.

Фирмите предлагат и да се изработят различни видове пакети или бонуси за свързване на фестивала с предоставяне на допълнителни услуги, с цел популяризиране на новоизградените атракции и исторически забележителности на Бургас и региона, както и на близките морски общини. Например закупилите двудневен билет за Spirit of Burgas да ползват като бонус 50 % намаление при посещение на Акве Калиде и остров Света Анастасия; да има няколкодневен пакет с билет за фестивала, нощувки, дневни екскурзии до Созопол и Несебър, вход в музеи и т.н.

Под документа стоят подписите на всички 24 собственици на фирмите в Инициативния комитет. Предстои тяхното писмо да бъде разгледано от комисиите по култура и туризъм в Общинския съвет на Бургас.

Припомняме, че през това лято Spirit of Burgas се завърна след едногодишно прекъсване. Голямата звезда на него беше британецът Роби Уилямс. Амбициите на Община Бургас за в бъдеще са да възвърнe първоначалния блясък на фестивала, който се беше позагубил през 2013 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама