"Море", подкрепяна от братя Диневи, отново без конкуренция в несебърските села

20:43, 27 окт 15 / Политика 25 574 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Партия "Море", зад която стоят строителните предприемачи Динко и Йордан Диневи, очаквано разби конкуренцията в пет села на територията на община Несебър. На базата на 100 % от обработените избирателни протоколи партията ще има кметове в Свети Влас и в селата Кошарица, Гюльовца, Оризаре и Равда.

В Кошарица кмет и през следващите четири години ще е Павел Павлов с 58,34 %. Гюльовца ще се управлява от Жельо Желев, който спечели 59,03 % от доверието на избирателя. Неделчо Недялков става кмет на Оризаре с 53,96 %. Той вече има един мандат като кмет на селото в периода 2007-2011 г. В Свети Влас няма никаква изненада, тъй като Иван Николов бе единственият кандидат за кмет на населеното място. Той е кмет вече трети мандат. И в Равда трети мандат си спечели Андон Бакалов с 72,81 %.

В Обзор и Тънково ГЕРБ и БСП успяха да наложат свои хора. В Обзор с 80,41 % кметския стол печели Христо Янев от ГЕРБ. Доста след него остана Кирил Стоянов от коалиция "Зора" с 18,24 %, а трети, с малко над 1 %, е Райко Димов от НФСБ. 

Баня е единственото населено място в община Несебър, където предстои балотаж. Един срещу друг в неделя ще се изправят Емил Огледалов от ПП "Море" с 41,10 % и Янка Чакърова „БСП - ПК ТРАКИЯ” с 44,25 %. 

В новия местен парламент на Несебър партия "Море" ще има шестима съветници, което е с един по-малко от миналия мандат. От партия "Български социалдемократи" влизат четирима съветници. По три мандата си делят ГЕРБ и коалиция „СИЛА“ с водач Пейчо Янков, който е син на бившия шеф на Общинския съвет в Несебър Димитър Янков, убит през 2007 г.

Партия „ЗОРА“ на хотелиера Венелин Ташев, който години наред подкрепяше неформално партията на Валери Симеонов, вкарва двама съветници. С двама представители в местния парламент ще разполага и коалицията БСП - ПК "Тракия".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама