26 имигранти са хванати в Бургас за ден, сред тях има 5 деца и бебе

10:34, 19 окт 15 25 545 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общо 26 незаконни имигранти са открити в неделя в Бургас, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Около 01.45 ч. на кръстовището на улиците „Ангеларий” и „Марин Дринов” в кв. „Акациите” служители от Първо Районно управление спрели за проверка лек автомобил „Рено Еспейс”. Колата била управлявана от 35-годишния криминално проявен софиянец Петър П. от София. Малко по-рано на около 30 метра от посоченото кръстовище той свалил 16 мъже чужденци. Те са открити в изоставена съборена постройка, разположена на ул. „Китка”. Имигрантите били без документи за самоличност, като се самоопределили за афганистанци.

Водачът на автомобила е задържан за срок до 24 часа и срещу него е образувано бързо полицейско производство за каналджийство по чл. 281 от НК. Останалите 16 мъже са отведени в сектор „Миграция” към ОДМВР – Бургас.

В 10.50 ч. сутринта полицаи задържали в района на ул. „Дебелт” № 6 лек автомобил „Фиат Скудо” с шуменска регистрация, с който се превозвали 10 лица без документи за самоличност. От тях двама са мъже на възраст 32 и 38 години, двете им жени на възраст 33 и 37 години, пет деца между 4 и 14 години и едно бебе, родено през тази година. Те се самоопределили като граждани на Ирак. По техни данни шофьорът на автомобила ги оставил на адреса и си тръгнал пеша. И иракчаните са отведени в сектор „Миграция» към Областната дирекция на МВР в Бургас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама