„Движение 21“ с амбиция да направи сериозна промяна в бургаската политика (снимки)

21:57, 13 окт 15 / Политика 25 343 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
“Отборът на квартала“ е предназначен да направи една промяна в политиката на политиците на местно и централно ниво. Тези, които са се сраснали много отдавна с банките на съветници от т. нар. „традиционни политически сили“, трябва лека-полека да бъдат притискани да отстъпят местата си. Като професионални биографии листата на „Движение 21“ не отстъпва на никого от тях. Ако пък отстъпва в нещо - това е само в опита. Движението ни не е агресивна формация. Ние искаме да спечелим избори и мандати за общински съветници, защото ни интересува какво ще се случи след вота на 25 октомври“. Това заяви при представянето на бургаския отбор на „хората от квартала“ техният лидер Татяна Дончева.

Тя сподели, че Движението за първи път участва на местни избори, но има силите и капацитета да се пребори за гласа на избирателя в Бургас. Дончева изрази готовност за пробив на партията в Общинския съвет, като даде ясно да се разбере, че нейните хора няма да участват в познатите „схеми“, свързани най-вече с разделянето на апетитни обществени поръчки. В това отношение основателят на „Движение 21“ не скри, че Бургас е изключително изкушен, тъй като през последните няколко години тук е влизал голям поток от европари.

„Ние сме бедни хора, в бедна страна и трябва да израходваме държавните и общински пари изключително рационално. Все едно, че харчим своите собствени пари. Крадейки от тези пари, бидейки в управлението или гледайки отстрани, ние всъщност вършим една измама откъм самите себе си. За нас няма по-голямо лекарство срещу корупцията от мандатността. Уверявам ви, че след втория мандат за всеки става вредно да управлява“, смята Дончева.

Позицията на Татяна Дончева подкрепи и водачът на листата за общински съветници в Бургас Христина Секлемова. По време на представянето на предизборната програма на партията тя разкри, че един от основните акценти в нея е прекратяването на партийни назначения в общинските структури, а целта е стопиране на корупционни практики.

Други важни точки в програмата на „Движение 21“ са: спасяването на професионалните гимназии в Бургас; подкрепа за прохождащия бизнес; подпомагане на малкия и среден бизнес чрез намаляване на размера на местните данъци и такси; създаване на среда за целогодишен туризъм и опазване на природата чрез популяризиране на градския транспорт сред активното население.

„За нас политиката трябва да бъде на нивото на гражданите в Бургас и да бъде сред самите тях. Ние сме избрали да останем тук и ще работим за развитието на града ни. Цялата ни платформа и изобщо хората в нашата листа са милеещи за просперитета на Бургас. 90% от нас са млади хора, никога не са се ангажирали и занимавали с политика. И именно това е в наш плюс. Крайно време е политическите поколения да бъдат сменени. Градът ни трябва да стане не просто най-добрият град за живеене, а и най-добрият за работа и оставане“, каза Христина Секлемова.

Малко по-рано през деня „Отборът на квартала“ изигра символичен баскетболен мач на площад „Тройката“, в който се включиха и много граждани. Там бургазлии, с добри умения в играта „21“, имаха възможност да се прицелят в коша, пият кафе и разговарят с лидера на „Движение 21“, както и с кандидатите за общински съветници на партията от Бургас, за да могат с общи усилия да работят за бъдещето на морския град.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама