Концесиите на плажовете преминават към Министерството на туризма

12:05, 10 окт 15 25 301 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Управлението и контролът на концесиите на морските плажове преминават от Министерството на регионалното развитие към Министерството на туризма. Това предвиждат проектопромени в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, публикувани за обществено обсъждане от туристическото ведомство, съобщава dnevnik.bg.

Промените предвиждат концесионерите и наемателите, които имат сключени договори към датата на влизане в сила на закона, да запазят правата и задълженията си при условията по тях, но те ще бъдат задължени да представят в Министерството на туризма в срок до  1 юни 2016 г. нови схеми за преместваемите обекти и съоръжения.

За да се гарантира гладкото протичане на следващия летен сезон всички договори, които изтичат до 31 март, ще бъдат автоматично удължени за година, ако концесионерът или наемателят е съгласен.

В подготвения законопроект се отстраняват някои несъвършенства в нормативната уредба, като се детайлизират предвидените глоби за неизпълнение на разпоредбите, свързани с изискванията за стопанисването на морските плажове, както и хармонизиране с разпоредбите на Закона за концесиите, се посочва в съобщение на ведомството.

На следващ етап от реформата предстои да бъде променена и методологията за отдаване на концесия и наем на Черноморските плажове, която се планира да бъде готова до края на февруари 2016 г.

Екипът в регионалното министерство, който сега отговаря за тази дейност, ще премине към Министерството на туризма заедно с цялата документация.

Целта на измененията е да се подобри качеството на услугите, предлагани на плажовете, което ще подобри и позициите на страната на международния туристически пазар.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама