150 бургазлии ще се обучават безплатно за програмисти

10:19, 10 окт 15 25 361 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Повече от 150 бургазлии са дали заявка за участие в първия подготвителен курс за програмисти, организиран от "Софтуерния университет" /СофтУни/ със съдействието на Община Бургас.

Обучението ще продължи в рамките на три месеца, от 17 октомври до 17 януари, когато е връчването на сертификатите. Часовете ще се провеждат в зала "Георги Баев" на Морското казино всеки съботен ден от 10.00 часа до 22.00 часа. Бъдещите IT специалисти ще бъдат разделени в три обучителни групи. Записванията продължават до 11 октомври.

Идеята е чрез иновативен образователен модел да се обучат истински професионалисти в света на програмирането, които да придобият реални практически умения, прилагайки ги директно на пазара на труда.

"Няма никакви ограничения за възраст и образование, важно е да имат ниво английски, защото програмите го изискват. Инициативата е подходяща както за току-що завършили, така и за всеки, който иска да задълбочи познанията си и да усъвършенства уменията си в сферата на IT технологиите" - споделя Валентин Русалийски, един от лекторите в обучението. Заедно с него лектори ще бъдат Виктор Каракашев и Стоян Узунов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама