Бургаски съдия пусна от ареста тримата, задържани за отвличане

21:03, 09 окт 15 25 383 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бургаският окръжен съдия Мъгърдич Мелконян пусна от ареста Стойчо Радев-Камбаната, Ангел Тръпчев-Кемала и Недко Койчев, задържани за отвличането на 29-годишния Григор В. от Пазарджик. Въпреки тежкото обвинение спрямо тях, което предвижда от 7 до 15 години затвор, и заключението на магистрата, че има достатъчно доказателства за извършено престъпление, той прецени, че задържането им под стража е пресилено и измени мярката им в домашен арест. Решението му може да се обжалва пред Апелативния съд в Бургас.

Самите задържани отричат въобще да са отвличали пазарджиклията. Според думите им той трябвало да им ремонтира мобилните телефони. Григор обаче постоянно скатавал и нищо не свършил. В съда те го определиха като наркоман, който дрогирал и приятелката си.

В Оризаре го отвели абсолютно доброволно, за да го приютят. Дори самият „отвлечен“ помогнал да запалят лекия автомобил „Фолксваген Пасат“, бутайки го, защото бил стар и трудно тръгнал. Пристигайки в къщата в несебърското село, той бил пускан да си пазарува от магазина, разхождал се навън и дори отишъл заедно с обвиняемите на рожден ден в къщата на местно момиче.

Бащата на Кемала – Костадин Тръпчев, представи лист с молба синът му да бъда пуснат вкъщи, защото сам се грижи за 4-годишната си дъщеричка. Майката, с която били разведени, работила в Германия  и Ангел сам отглеждал детето си. Според Тръпчев-старши цялата работа около ареста е постановка. Кемала дори не бил в колата, която е откарала Григор в Оризаре.

Тримата задържани по случая отричат да са били Григор, но прокурорът представи медицинско, според което похитеният е със счупено ребро и травма на главата. Адвокатът на Недко Койчев обаче коментира пред журналисти, че раните са от различно време и не съвпадат с периода на пребиваването му в Оризаре.

Ако постановената от съдия Мелконян мярка за неотклонение домашен арест бъде обжалвана, делото ще се гледа на 15 октомври в Апелативния съд.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама