Арестуваха Камбаната и Кемала, отвлекли мъж в Бургас

11:36, 09 окт 15 25 730 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Трима души от криминалния контингент са арестувани за отвличане на мъж в Бургас, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Това са 36-годишният Стойчо Радев – Камбаната от несебърското село Оризаре, 28-годишният Ангел Тръпчев - Кемала от Свети Влас и 22-годишният Недко Койчев старозагорското село Долно Сахране, но живеещ в Оризаре.

На 4 октомври около 18.30 ч. от спирка срещу входа на жп гарата те качили насилствено в лек автомобил “Фолксваген Пасат” 29-годишен мъж от Пазарджик. Отвели го в частна къща в Оризаре, където го държали без негово съгласие две денонощия. През това време периодично му нанасяли побой.

Отвлеченият подал сигнал за случилото се в ОДМВР - Бургас на 6 октомври. Веднага е организирана група от служители от отдел „Криминална полиция” и сектор „Специализирани полицейски сили”, които на 7 октомври задържали извършителите на отвличането.

Камбаната е добре известна фигура в „подземния свят”. Той е осъждан за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотични вещества, ръководена от Христо Иванов-Оризарския, който е близък с Димитър Желязков – Митьо Очите. Ангел Тръпчев - Кемала също гравитира около тази група. Миналата години беше запалено неговото черно „БМВ 5” пред дома му. Третият участник в отвличането - Недко Койчев, вероятно е нов участник в групата и не обществено известен.

От проведени множество процесуално-следствени действия (следствен експеримент, претърсване и изземване, оглед на местопроизшествието) е констатирано, че отвличането е осъществено по повод неуточнени взаимоотношения между 29-годишния мъж и тримата задържани.

Разкриването на отвличането е извършено и с помощта на служител от Следствена служба – Несебър, оказал съдействие на звеното от ОДМВР – Бургас.

На тримата мъже е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл. 142 ал. 2 т. 2 от НК – отвличане от две или повече лица, като им е взета мярка задържане под стража за срок от 72 часа. Предстои гледане на постоянна мярка в Окръжен съд – Бургас.

Работата по документирането на цялостната престъпна дейност на лицата продължава от служители на отдел „Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама