Търсят изпълнител на спортния комплекс в „Славейков” за 10,8 млн. лв.

10:37, 09 окт 15 25 322 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Бургас е пуснала обявление за поръчка за проектиране и изпълнение на спортния комплекс със закрит басейн и игрище за футбол с трибуни и обслужващи сгради в парка на комплекс „Славейков”, показа проверка на Topnovini.bg.

Стойността на поръчката е 10 833 333 лв. без ДДС. Срокът за изпълнение е 510 дни.

Кандидатите за изпълнители могат за подават оферти за участие до 26 ноември в Община Бургас. Предложенията ще бъдат отворени на 30-ти същия месец.

Основна цел на инвестиционното намерение на Община Бургас е да бъде изграден модерен спортен комплекс със закрит плувен басейн с олимпийски размери и футболен терен с трибуни, както и обслужващи постройки с възможности за осигуряване на оптимален тренировъчен процес за постигане на високо спортно майсторство и провеждане на състезания при спазване изискванията на националните и международни федерации.

Площта на основното застрояване на комплекса възлиза на около 4800 кв.м. Общата застроена площ на основното застрояване, включително помещения за обслужване, инсталации и складове възлиза на около 5650 кв.м в това число подземни, полуподземни нива и полунива в основния обем. Допълнително застрояване се предвижда в зоната на спортното игрище, като същото възлиза на около 80 кв.м.

Съоръжението ще се строи на мястото на бившите плувни басейни в „Славейков”. По план там вече отдавна трябваше да има модерен спортен комплекс, изграден съвместно с Българската федерация по борба. Той обаче не се осъществи, тъй като  се оказа, че инвеститорът е закъсал с парите и не може да направи нужните инвестиции. По тази причина кметът Димитър Николов реши да „скъса” контракта и да предложи на мястото да се построи мащабен спортен обект, включващ и терен за тренировки на „Нефтохимик”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама