Облагородяват част от междублоковите пространства във „Възраждане“

20:21, 08 окт 15 25 306 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Част от междублоковите пространства в един от централните бургаски комплекси ще получат своя нов облик. От вчера е започнал мащабен ремонт в пространството между блокове 40, 41, 42 и 43 в к-с „Възраждане“. В този район ще има нови паркоместа, две детски площадки и тротоари. Ще се запази максимално съществуващата зеленина, като се внесат и нови млади дървета.

Същото ще се случи на много места във „Възраждане“, както и във всички други комплекси на града на по-късен етап. За тези проекти вече има одобрен сериозен ресурс по линия на европейските програми, който ще се инвестира в: рехабилитация на уличните платна, тротоарни настилки, обособяване на места за паркиране; осигуряване на достъпна среда за хора със затруднена мобилност; рехабилитация и предложения за нови решения в уличното озеленяване; енергоефективни решения за уличното осветление; внедряване на иновативни решения за оползотворяване на дъждовната вода; използване на алтернативни източници на енергия; мерки за управление на отпадъците и създаване на условия за ефективно включване на местната общност при намирането на решения за обновяване на междублокови пространства.

Предвидена е подмяната на алейни настилки, поставяне на елементи на градско обзавеждане (пейки, кошчета за отпадъци, декоративни пластики и др.), монтиране на енергоспестяващо алейно осветление, озеленяване, създаване на достъпна среда, изграждане на детски площадки, съобразени с изискванията за безопасност. Освен това, ще бъдат обособени зони за рекреация, спорт, ще се изградят нови паркинги и велоалеи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама