Контрабандна валута, злато и часовници са открити в Малко Търново

10:56, 07 окт 15 25 354 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
15 000 недекларирани евро, 91 грама златни накити, 3 часовника и 24 сертификата за автентичност с марката „Роберто Браво” откриха и задържаха служителите на Митнически пункт Малко Търново, съобщиха от агенция „Митници”. Недекларираната валута и бижутерски изделия е пренасял в ръчна чанта български гражданин, който е пътувал с туристически автобус от България за Турция.

При пристигането на автобуса на МП Малко Търново шофьорът и всички пътници са заявили, че не изнасят валута, валутни ценности или стоки за деклариране. При проверка на автобуса обаче един от пътниците е предизвикал подозрения у митничарите. Извършен е личен преглед и щателна проверка на багажа на пътника, като в ръчната му чанта са открити недекларирани 15 000 евро, 21 пръстена, колиета, обеци от бял и жълт метал с общо тегло 91 грама, както и 3 часовника с инкрустации и камъни. В чантата са намерени също и 21 пластични сертификата за автентичност на изделията с марката „Роберто Браво".

Извършената първоначална експертиза е потвърдила, че изделията са изработени от бяло и жълто злато със скъпоценни и полускъпоценни камъни.

Срещу 36-годишния българин с инициали Е. М. е съставен акт за нарушение на Валутния закон и Закона за митниците. Работата по случая продължава. Недекларираната валута, златни накити и часовници са задържани и ще бъдат отнети в полза на държавата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама