Нова детска площадка ще радва малчуганите в Ахелой

18:33, 06 окт 15 25 315 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Малките жители на Ахелой скоро ще имат възможността да се радват на нова детска площадка, на която ще бъдат монтирани няколко съоръжения. Играчките ще са подходящи за малчугани до 10-годишна възраст. Детският кът ще се намира в северната част на площад „Стара планина”. Неговото изграждане вече е започнало. Това съобщиха от пресцентъра на Община Поморие.

Общата площ на проекта е 350 кв. м. и включва парково пространство с широколистна и иглолистна растителност, както и места за почивка с кътове за сядане. Чрез бетонови павета и тротоарни плочи ще бъдат оформени вътрешна и външна пешеходна алея.

Предстои полагане на ударопоглъщаща настилка и монтиране на играчки, подходящи за деца от 3 до 10-годишна възраст. Играчките включват комбинирано съоръжение за пързаляне и катерене, люлка везна, клатушка и люлка тип махало. Ще бъде инсталирано парково осветление, което ще даде възможност на малчуганите да се забавляват на площадката до по-късните часове на денонощието през летния сезон.  

С цел осигуряване безопасността на децата и родителите, около площадката ще бъде поставена предпазна ограда и парапет, ограничаващи директния достъп от автобусната спирка в близост.

Детският кът в Ахелой се изгражда съобразно европейските изисквания за безопасност и качество.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама