Над 2000 лева само за ден събра благотворителният базар за Павел Гуцало в Бургас (снимки)

16:47, 04 окт 15 25 423 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Само за вчерашния ден майки от Бургас успяха да съберат сумата от 2257 лева от благотворителния базар, който организираха, в помощ на 6-годишния Павел Гуцало от Варна. За случая те подредиха щанд с дарени дрехи, обувки, сувенири, играчки и други артикули на площад „Тройката” в центъра на града. Много бургазлии са откликнали на благородната инициатива, разказа за Topnovini.bg една от майките – Велина Павлова, която се е включила с радост в каузата.

„Много се радвам, че толкова хора приеха присърце инициативата. Някои от тях дори не си закупиха абсолютно нищо, просто оставяха пари в кутията. Дрехите и сувенирите са дарени от родители и от един магазин за детски стоки. Всички ние решихме да се включим в кампанията, защото сме майки, а също така искаме да помогнем на Павчо да оздравее и да има щастливо детство”, сподели Велина.

Всички неща, които не се изкупят, ще бъдат дарени на Дом „Майка и дете“, Центъра за обществена подкрепа към Община Бургас или предоставени за друга кауза, уточнява още Велина Павлова. Част от нещата ще се пуснат и в онлайн базар, където ще бъдат изписани няколко банкови сметки.

Павел Гуцало страда от рядка форма на тумор в гръбначния мозък. Хиляди хора с различни инициативи се включиха в борбата за живота на детето и за броени дни успяха да съберат над 250 000 лева за лечението му. С тези пари малкото момче и неговите родители заминаха за израелската клиника „Шнайдер“ в Тел Авив, където преди няколко дни бе извършена първата му операция.

За всички, които искат и могат да помогнат със средства на Павчо и неговото семейство:

Мирослав Петров Гуцало/Miroslav Petrov Gutsalo

Сметка в лева: BG61UBBS80022038685020

Сметка в евро: BG52UBBS80021434746110

Банка ОББ / United Bulgarian Bank

BIC: UBBSBGSF

Рaypal: [email protected]

Телефон за връзка: 0889 525595 - Мирослав Гуцало

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама