Продават земята на призрачния „Бряг на крокодила“ в Царево

08:33, 04 окт 15 25 565 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Парцел от 5000 кв.м в зона „Север“ на град Царево е обявен за публична продажба от частния съдебен изпълнител Делян Николов от Бургаския окръжен съд, показа проверка на Topnovini.bg. Това е част от земята, върху която беше започнат да се строи луксозният комплекс „Коста дел Кроко“ (Бряг на крокодила), който обаче остана недовършен. В момента там като в призрачен град стърчат недостроените постройки с апартаментите, обхванати от разрухата на времето.

Търгът е обявен с начална цена от 350 288.04 лв., като дебело е подчертано, че изградените в имота сгради не са предмет на публичната продажба.  Имуществото е собственост на фирмата „България – Консулт“ ЕООД, която има дългове към „Уникредит Булбанк“, а сред взискателите са и още няколко юридически лица.

Срокът на продажбата е 5 октомври – 5 ноември тази година, като през този едномесечен период кандидат-купувачите могат да подават своите оферти в Районен съд Царево.

Всичките 169-те самостоятелни обекта на комплекса с тяхната индивидуална стойност излязоха на търг през ноември миналата година. Началната цена на всеки един от апартаментите беше от по няколко десетки хиляди лева, а повечето складове бяха оценени на 7200 лв. с включен ДДС. Желаещ да ги купи не бе намерен.

Хотелски комплекс „Коста дел Кроко“ беше замислен като един от най-мащабните руски проекти по морето. Инвеститорът „Лаудис билдинг груп“ обещаваше да вложи в него десетки милиона евро, превръщайки го в перлата на българското Черноморие. Част от апартаментите в него дори бяха продадени на „зелено“ на чужденци. Проектът обаче бе замразен заради икономическата криза през лятото на 2009 г.

Собственикът на „Лаудис“ Константин Циганов беше арестуван през 2010 г., когато ДАНС издаде заповед за експулсирането му като опасен за националната сигурност. Русия го издирваше по подозрения в ръководенето на престъпна група за поръчкови убийства в Свредловска област.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама