Аржентински певец и бургаски музикант завладяват публиката с уникален проект (видео)

16:51, 03 окт 15 / Любопитно 25 426 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С впечатляващ съвместен музикален проект известният бургаски музикант Георги Мархолев и популярният аржентински певец Лукас Маскиано завладяват българската публика. Творческият дует включва авторски композиции и аранжименти на известни латино парчета. Пред Topnovini.bg Георги Мархолев призна, че подобна симбиоза на танго и блус-рок е рядко срещано явление в музиката и именно това го прави интересно за почитателите на двата жанра.

„Решихме да кръстим съвместния ни проект „Танго и блус”, като идеята е Лукас да свири в неговия танго стил, а аз да аранжирам песните в моя блус-рок стил. Проектът включва мои авторски композиции, както и такива на Маскиано, а също така и известни латино песни, които аранжирахме заедно. Те са в много интерес стил, защото има доста блус елементи. Още на първия концерт, който направихме, публиката остана очарована. И поради тази причина решихме да продължим своите взаимни изяви”.

По думите на бургаския музикант тангото и блусът са двете крайности на музиката. Същевременно, когато се изсвирят от хора, които са близки по душа и с разширен музикален вкус, се получава една интересна комбинация и направо музикален взрив.

Познанството между двамата творци датира от няколко месеца. Среща ги музиката по време на поредното издание на „ Културните салони за съвременно изкуство на „Гранд хотел Поморие“.

„Аз и моята група бяхме там, за да представим един проект – рисуване в стихове и музика, заедно с художника Владимир Пенев. На същото събитие беше и известният латино певец Лукас Маскиано. Някак си се сприятелихме много бързо и се уговорихме в следващ момент да направим нещо заедно”, спомня си Мархолев.

След около 2 месеца известният аржентински певец пристигна отново в България и търси среща с бургаския музикант, като му предлага да работят заедно. Така се ражда проектът „Танго и блус”. Първата изява не закъснява и седмици по-късно те вече свирят в созополския амфитеатър и на о-в Света Анастасия. Участие в концертите взимат Мариета Янева (перкусии), Ламбо Георгиев (барабани), Емилио Мархолев (бас китара и вокал) и Стоян Тончев (фламенко китара и пиано).

След категоричния си успех, към днешна дата, двамата музиканти правят и своето първо съвместно турне. Изявите им на сцена са започнали преди броени дни от София и Пловдив. Тази вечер имат среща с бургаската публика в известен пиано бар, а в следващите дни феновете могат да ги видят във Варна и Русе.

През месец януари следващата година дуетът е замислил още по-сериозна програма. Мархолев и Маскиано имат желание да обиколят повече градове в България. Вече имат покани и в редица други страни като Чехия, Словакия и Германия. Предвиждат и концерт в Барселона, където от години живее и твори Лукас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама