Фолклорни танци разтърсиха центъра на Бургас

14:14, 03 окт 15 25 423 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Фолклорни танци преобразиха днес центъра на Бургас. Поводът бе шестият рожден ден на танцов клуб „Чанове”, който организира традиционния „Есенен форум. Целта на мероприятието е да се популяризира българският танцов фолклор и дейността на клуба в града.

„За пета поредна година правим този форум, който се е превърнал в традиция за клуба. Имаме гости от всички градове, където има представителства на клуб „Чанове” – Пловдив, София, Русе, Варна, Стара Загора, Чирпан и Елин Пелин”, сподели пред Topnovini.bg ръководителят на танцовия клуб Севдалин Трендафилов.

Форумът започна с дефиле от площад „Тройката”, което премина по улица „Александровска” и стигна до сградата на Община Бургас, където се състоя празничен концерт.

Клуб “Чанове” със своите над 2000 членове, е най-големият национален клуб по български народни танци и хора в България. Той е основан през 2005 година в София от Милена и Костадин Господинови, а от 2009 година работи и в Бургас, под ръководството на Албена и Севдалин Трендафилови. За кратко време придобива популярност с методиката си и високия професионализъм на своите кадри. В черноморския град членовете му надхвърлят 250 души. През месец септември и октомври се откриват нови групи за начинаещи.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама