Отборите по ръгби на България и Норвегия се срещат на бургаска територия

11:45, 03 окт 15 / Спорт 25 276 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Отборите по ръгби на България и Норвегия ще проведат двубой в Бургас малко по-късно днес. Това съобщиха от Общината. Морският град е избран за домакин на мача от Европейската купа по ръгби 15 за мъже. Атрактивната среща ще се състои на помощното игрище на стадион „Черноморец” в квартал „Акациите” от 15:00 часа.

Двубоят, който със сигурност ще донесе много положителни емоции на състезатели и зрители, е част от мероприятията за отбелязване на "Бургас - Европейски град на спорта 2015". Той е бил договорен в Лондон от президентите на двете федерации Атанас Зафиров и Пер Торкилдсен.

"През този месец Англия е домакин на Световната купа по ръгби. Първенството е трето по гледаемост в света след Олимпийските игри и Световното първенство по футбол. Наблюдава се в 270 държави, сред които и България, която вече е част от голямото ръгби семейство. Призовавам бургазлии и гостите на града да подкрепят нашите лъвове", заяви президентът на родната федерация по ръгби Атанас Зафиров.

След изключително успешното домакинство на Държавното първенство за мъже по ръгби 7 през юни и отличните отзиви Бургас е сред основните претенденти да приеме Европейско първенство през 2016 година.

„Вариантите са да сме домакини на шампионата по ръгби 7 за мъже и жени, или по ръгби 15 за младежи. Изборът ще бъде през декември в Париж”, добави още Зафиров.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама