НФСБ издигна д-р Бойко Миразчийски за кмет на Бургас

13:25, 10 сеп 15 / Политика 25 951 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ексшефът на МБАЛ-Бургас Бойко Миразчийски е изборът на НФСБ за кмет на морския град на предстоящите местни избори. Това съобщи за Topnovini.bg бургаският депутат от групата на „патриотите” Християн Митев. Изборът на д-р Миразчийски е бил официално обявен на пресконференция днес в столицата.

„Д-р Бойко Миразчийски е доказан професионалист, мениджър и лекар. Показал е своите управленски умения и възможности по времето, когато стоеше начело на МБАЛ-Бургас. Ползва се с изключително добро име сред лекарската гилдия”, коментира Митев.

Д-р Бойко Миразчийски е роден на 10-и февруари 1966 г. По специалност е хирург. Работи в МБАЛ-Бургас от 1992 г., бил е прокурист на Болницата. През март 2014 г. беше назначен за изпълнителен директор на здравното заведение по времето на правителството на Пламен Орешарски. Преди това той беше заместник на д-р Георги Матев, който беше отстранен, тъй като е близък на ГЕРБ. Когато дойде на власт вторият кабинет „Борисов”, рокадата бе извършена в обратна посока – Матев пак стана шеф на бургаската болница. Миразчийзки се оттегли от здравното заведение и стана управител на болницата в „Меден рудник”.

Засега ръководството на НФСБ отказва да оповести листата си за общински съветници в Бургас, както и имената на останалите кандидат-кметове, които ще бъдат подкрепени от тях в областта.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама