Заловиха бежанци край Крушевец

11:16, 10 сеп 15 25 522 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бежанци са били заловени около 07:30 часа тази сутрин край кариерата на Крушевец. Това съобщи за Topnovini.bg кметът на селото Иван Иванов. По всяка вероятност хората идват от Сирия и Ирак, като точният им брой засега остава неизвестен.

Иванов разказа, че лично е видял как двама мъже са стояли в канавката, а край тях имало гранични полицаи. Според кмета на селцето останалата част от нелегалните имигранти вече са били откарани към бежанския лагер в Елхово.

„Тук през ден намираме нелегални имигранти. Точно поради тази причина всеки ден поддържам връзка с граничните власти. Обикновено се крият около кариерата, намираща се край село Крушевец. Много често обаче, изнемощели от глад и жажда, сами се предават. Излизат на шосето и чакат някой да ги забележи, за да ги приберат”, допълва Иванов.

Кметът твърди, че в района са засичани предимно млади мъже, на възраст между 20 и 35 години. Досега никой от тях не е създавал проблеми на местното население. Повечето от тях са пребивавали известно време в Турция. „Като дойдат при нас директно търсят кмета, повтарят само: „Мухтаря, мухтаря”, което в превод от турски език означава „кмет”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама