Енергийният министър връчи договора за ремонт на РОЦ в „Меден рудник”

16:56, 04 сеп 15 25 328 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министърът на енергетиката Теменужка Петкова лично връчи договора на Община Бургас за цялостен ремонт на Районната отоплителна централа (РОЦ) в „Меден рудник”. От името на кмета Димитър Николов проекта е приел зам.-кметът Йорданка Ананиева, съобщиха от Общината.

Дейностите в проекта включват подмяна на съществуваща отоплителна централа с нова, която да работи с дървесни пелети, доставка и монтаж на два броя стоманени водогрейни котли за изгаряне на биомаса, преустройство на сградата с изграждане на склад за дървесни пелети със запас за поне седем дни, гориво-подаващи механизми за транспортиране на пелетите и обучение на персонала за работа с новата система.

Настоящата Районната отоплителна централа в „Меден рудник” осигурява топлоснабдяването на СОУ "Константин Петканов", ОУ "Елин Пелин" и ОДЗ № 1 "Морска звезда". Съоръжението е старо, амортизирано и няма нищо общо със стандартите за енергийна ефективност.

Отоплителната централа в "Меден рудник" е от "затворен" тип,  оборудвана с 3 котела с обща инсталирана топлинна мощност е 6988 kW.

Използва се скъп невъзобновяем енергоизточник. Старите котли са в лошо състояние, има течове, които въпреки направените многократни ремонти се появяват отново и отново. Това налага спешна подмяна на старите котли и горелки.

Реконструкцията му ще осигури много по-добро отопление на хиляди ученици, ще спести финансови средства и ще направи по-чист въздуха в комплекса.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама