Нарколаборатория е разкрита в комплекс „Възраждане” (снимки)

15:20, 03 сеп 15 25 288 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Лаборатория за производство на дрога е разкрита в бургаския комплекс „Възраждане”, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Това е станало в хода на планираните и проведени процесуално-следствени действия от служители на Първо Районно управление с 27-годишния В. В. от Бургас. Той е задържан на 1 септември тази година за притежание на наркотици в управлявания от него автомобил. Последвало е претърсване в жилището му в к-с "Възраждане", където е разкрита и нарколаболатория.

В апартамента са намерени 4 колби, прекурсори за приготвяне на метаамфетамин, около 100 грама бяло кристалообразно вещество, което при извършения наркотест реагирало на амфетамин, един газов пистолет и 9 стоп-патрона. По случая е образувано досъдебно производство. Работата по документиране на цялостната престъпна дейност на арестувания продължава.

Спецоперация срещу производството и разпространението на наркотици е проведена и в Созопол. Извършено е претърсване на тавана на дом в крайморския град, намиращ се на ул. "Вихрен". Там в помещение, обитавано от двама софиянци - 43-годишния Х. В. и 26-годишната А. К., са намерени и иззети полиетиленов плик, съдържащ 10 таблетки със син цвят, които при извършения полеви тест реагират на екстази;  полиетиленов плик, съдържащ парче бяло кристалообразно вещество с неправилна форма, което при извършения полеви тест реагира на амфетамин, 3 парчета с различна и неправилна форма бяло кристалообразно вещество, което при извършения полеви тест реагират на амфетамин, 1 електронна везна, пластмасова кутия, съдържаща 40 броя сребрист боеприпас 22 калибър, банкова карта и 2 сим карти.

В  друго помещение, обитавано от 31-годишния М. М. от София, са открити и иззети полиетиленов плик, съдържащ 9 таблетки със син цвят, които при извършения полеви тест реагирали на екстази, 4 парчета с различна и неправилна форма бяло кристалообразно вещество – амфетамин, 1 електронна везна, 1 сребрист боеприпас 22 калибър, 1 сим карта.

Количествата наркотично вещество по двата случая са в процес на установяване, а за намерените боеприпаси лицата не представят разрешително за притежание и съхранение. Х. В., А. К. и М. М. са задържани за срок до 24 часа. По случаите са образувани бързи полицейски производства.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама