Отново алармират за десетки незаконни обекти в Слънчев бряг

12:57, 03 сеп 15 25 208 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Голям брой незаконни преместваеми обекти са установени в курорта Слънчев бряг при проверка извършена от екип с представители на Съюза на собствениците, Община Несебър и „Слънчев бряг” АД. Обектите са на територията на зона ”Изток”, поставени са без разрешение и без схема одобрена от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, казват от Съюза на собствениците.

Към днешна дата са проверени повече от 100 обекта, 99, от които са поставени в нарушение, т.е. незаконни. Съставени са протоколи за нарушенията от отдел „Контрол върху строителството” към Община Несебър. Изпратено е писмо до Дирекцията за национален строителен контрол за предприемане на съответните законосъобразни действия.

Обектите са поставени в нарушение на член 131,ал.3 от Закона за устройство на черноморското крайбрежие, съобщи Елена Иванова, председател на Управителния съвет на Съюза на собствениците. Тя информира, че при проверката, освен незаконни преместваеми обекти, е установено  наличието на множество съоръжения за разполагане на търговски стоки и услуги /сергии, стелажи, щендери и др./ по тротоари пред хотели и търговски обекти. Според данни на Съюза, незаконните обекти в курорта „Слънчев бряг” са много повече. Проверките ще продължат.

В списъка на нарушителите фигурират кебапчийници, павилиони за дюнери и закуски, малки магазинчета тип "каравани", търговски обекти, в които се продават незаконни маркови дрехи и обувки и др. Съгласно Закона за устройство на черноморското крайбрежие правомощията за премахване на преместваемите обекти и съоръжения са предоставени на органите на Дирекцията за национален строителен контрол.

През годините Съюзът на собствениците е изпращал многобройни  писма и сигнали до отговорните институции за наличието на голям брой нерегламентирани обекти в курорта. С писмата са изпращани и списъци на незаконните временни обекти на територията на Слънчев бряг, констатирани при проверки. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама