Апелативният съд в Бургас остави в ареста контрабандист на хероин

12:45, 03 сеп 15 25 330 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Апелативен съд - Бургас остави в ареста Бейсим Баадъров, обвинен в контрабанда на 20 412 грама хероин. Баадъров бе задържан на ГКПП "Лесово" на 24 август, където в лекия му автомобил бе намерено огромното количество дрога. Той и неговият защитник днес поискаха по-лека мярка, но съдията не уважи искането им.

Баадъров и адвокатът му оспорваха определението на Окръжен съд Ямбол с искане мярката за неотклонение да бъде изменена в по-лека – парична гаранция или домашен арест. Според адвоката при определянето ѝ първоинстанционният съд не е взел предвид обстоятелството, че неговият подзащитен не е знаел за наркотика поставен в превозното средство, тъй като е управлявал автомобил за превоз на авточасти, който е собственост на друго лице – фирмата, в която работи. Пълномощникът твърди, че липсва обосновано предположение за авторството на деянието.

Представителят на Апелативна прокуратура Бургас обаче поиска мярката за неотклонение задържане под стража да бъде потвърдена. Прокурорът посочи, че няма никакви доказателства, че Баадъров не е автор на контрабандата. Обвиняемият имал и минали осъждания, които показвали от своя страна реална опасност той да извърши друго престъпление или пък да се укрие.

Втората инстанция подкрепи решението на Окръжен съд Ямбол и остави зад решетките обвиняемия. В случая се касае за добре обмислено, организирано и осъществено престъпно деяние. Това в съчетание с обремененото минало на обвиняемия го характеризира като лице с висока степен на лична опасност. Актът на съда е окончателен.

За това престъпление контрабандистът може да получи  затвор от 15 до 20 години и глоба от 200 000 до 300 000 лева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама