Две години затвор за кражба на цигари и алкохол в каменско село

18:01, 02 сеп 15 25 318 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бургаският районен съд осъди Стамат Господинов на 2 година лишаване от свобода при първоначален строг режим в затвор, след като го призна за виновен за кражба. Мъжът е откраднал цигари и алкохол на стойност 1105,60 лева и парична сума от 300,00 лева, или всичко на обща стойност 1405,60 лв., от хранителен магазин в с. Полски извор, община Камено. Деянието е извършено на 10 октомври 2014 г., като Господинов проникнал в магазина, като е  счупил стъклото на входната врата и е срязал с арматурни ножици две метални шини от решетката, монтирана на вратата. Престъплението е извършено в условията на опасен рецидив.

Съдът осъди Господинов да заплати на собственика на магазина, който в процеса бе конституиран като граждански ищец и частен обвинител, обезщетение за причинената имуществени вреда в размер на 1401,60 лева, произтичащи от непозволеното увреждане, ведно със законната лихва от деня на кражбата до окончателното изплащане на сумата.

Съдебният състав разгледа делото и определи наказанието на подсъдимия по реда на съкратеното съдебно следствие, след като Господинов заяви, че признава вината си и обстоятелствата, посочени в обвинителния акт.

Присъдата на Бургаския районен съд подлежи на обжалване и протест пред Окръжния съд в града.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама