Обвиняемият за убийството в с. Везенково остана безмълвен в съда, оставиха го зад решетките

15:18, 01 сеп 15 25 689 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
34-годишният Алдин Емилов, който наръга с нож свой съселянин в сунгурларското село Везенково, остана безмълвен днес в съдебната зала. Обвиняемият за жестокото убийство бе доведен с охрана до съдебната скамейка в една от залите на Бургаския окръжен съд (БОС) точно в 14:00 часа. Въпреки интереса от страна на медиите към случая, съдия Магърдич Мелконян настоя заседанието да се гледа при закрити врата, и така остави журналистите да чакат навън.

По време на разпита в залата Емилов не е пожелал да каже нито дума по повод трагедията. Служебният му защитник адв. Стоян Петров е поискал по-лека мярка „парична гаранция”, предвид чистото съдебно минало на подсъдимия. По негови думи Алдин работел като дървосекач и се ползвал с добро име сред приятелите си.   

Прокурорът обаче бе непреклонен и настоя на Емилов да бъде наложено най-строгото наказание „задържане под стража” с мотив, че убийството е извършено умишлено и по особено жесток начин. По време на свадата между 34-годишния Алдин и неговия приятел, завършила с фатален край, е имало и свидетел, който е разказал на разследващите полицаи какво е видял.

В крайна сметка съдията прецени, че е налице сериозна опасност подсъдимият да се укрие или да въздейства на свидетелските показания, затова го остави зад решетките. Ако бъде доказана вината на Емилов, мъжът може да получи присъда от 10 до 20 години лишаване от свобода по чл.115 от Наказателния кодекс за извършване на умишлено убийство.

Днешното решение може да бъде обжалвано пред Апелативният съд в Бургас.

Припомняме, че 34-годишният Алдин Емилов от село Везенково, общ. Сунгурларе наръга с нож в областта на гърдите свой съселянин. 32-годишният мъж почина на място вследствие на смъртоносния удар. По първоначална информация причината за драмата в селцето е пиянска свада между двамата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама