БСП и ГЕРБ не могат да „разделят” Илиян Янчев, другите кандидати на левицата почти ясни

17:32, 31 авг 15 / Политика 25 600 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Настоящият кмет на Малко Търново се оказа най-ухажваният кандидат от партиите само броени седмици преди местните избори. След като слуховете упорито твърдяха, че БСП и ГЕРБ не могат да си поделят Илиян Янчев днес това се оказа факт. Мълвата за неразбориите в двете партии по отношение фигурата на Янчев потвърди пред медиите в Бургас народният представител и член на НС на БСП Атанас Мерджанов. По негово мнение досегашният кмет на Малко Търново изобщо не е кандидатура на ГЕРБ, а бил независим. В този смисъл нямало как от ГЕРБ да казват, че той е техен представител.

„На пръв поглед се създаде впечатление, че г-н Илиян Янчев е кандидатурата на ГЕРБ. Не ми е известно самият той обаче да се представя като такъв. По скоро представителите на ГЕРБ го определят за свой кандидат, използвайки едно посещение на Борисов и едно потупване по рамото. Това обаче не се забелязва само в Малко Търново, а навсякъде из страната, което доказва, че ГЕРБ не са в най-добрата си политическа форма”, допълни още Мерджанов.

Депутатът от БСП припомни, че Янчев е бил техен кандидат и те съвсем коректно са изчакали заседанието на конференцията, на която отново е била подкрепена неговата кандидатура като независим кмет.

Малко след Мерджанов думата взе Николай Тишев, който обясни, че поради липса на по-подходяща фигура от тази на Илиян Янчев, от ГЕРБ са решили да изберат именно него. По думите на Тишев обаче възгледите на Янчев стоели много по-близо до идеите на левицата, отколкото до тези, на която и да било друга партия.

В същото време преди малко повече от месец Бойко Борисов лично посочи Илиян Янчев за техен кандидат. При откриването на новото депо за отпадъци край Малко Търново премиерът ясно подчерта, че с Янчев работили много добре и точно поради тази причина той ще бъде техният кандидат в кметската надпревара наесен.

По време на днешната пресконференция Българската социалистическа партия представи и някои от кандидатите си за кметове в областта. Това са Мария Петрова, която ще се бори срещу ДПС в Руен, Янко Германов – Средец, Андрей Андреев – Айтос, настоящият кмет на Камено Стефан Бонев, Лиляна Димова в Приморско, Тодор Байчев – Карнобат и Евгений Мосинов в Бургас. От партията столетница обясниха, че все още мислят кой да издигнат в Несебър и Царево, а в Созопол по всяка вероятност кандидат-кмет на БСП ще бъде Тихомир Янакиев. Ръководството заяви, че определено не се притеснява от накъсяващото до изборите време, като бе категорично, че за двете общини в най-скоро време ще огласи избора си. А иначе от БСП не крият амбициите си да се борят докрай за всеки един кмет и общински съветник в областта, издигнат от тях.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама