Поморийката, прекарала кома, преплува повече от 3 км за рекордно време

15:29, 31 авг 15 / Любопитно 25 249 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С изключително темпо, упоритост и стоицизъм Албена Пенева съумя да превземе повече от 3 километра морска шир за по-малко от час и половина. Поредният опит на 55-годишната поморийка, прекарала цели три месеца в кома, започна като амбициозно начинание и завърши като още една спечелена битка срещу лимитите на времето, пространството и физическите затруднения.

В 10:15 часа сутринта в съботния ден Албена стартира прехода си от източния плаж на Поморие. Част от помощния екип, който през цялото време я следваше, бе заместник-кметът Илия Джингов.

Със завидна скорост, плувайки по гръб, Пенева смело преодоляваше вълните по пътя си до плаж „Буната”, където пред смаяните погледи на десетки плажуващи финишира малко след 11:30 часа.

Тазгодишното постижение на Албена бе в памет на ветроходецa Кирил Кабадаиев. В преходите от изминалите три години той неотлъчно я придружаваше с помощната си лодка, давайки й напътствия и кураж и споделяйки каузата й. 

Източник на неизчерпаемата сила на поморийката е желанието да предизвика обществото и ясно да заяви - хората с инвалидност не бива да бъдат подценявани, а следва да получат уважение и адмирации за своя дух и упорит труд.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама