Три лъча велосипедисти, скейтъри и пешеходци поемат из Морската градина

08:22, 30 авг 15 / Спорт 25 451 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Три паралелни похода – с колело от Моста, с ролери и скейт от Графична база-Бургас и пешеходен от Морското казино, ще тръгнат днес в 10,00 часа, съобщиха от Общината. Трите лъча ще се съберат пред Пантеона, откъдето заедно с едни от най-обичаните български спортисти и популярни личности ще поемат към Морската градина и плажа. Поводът е инициативата „Живей активно“, подкрепяща балансираното хранене и активния начин на живот.

Очаква се олимпийската шампионка Тереза Маринова да поведе велопохода с колело под наем от единствената в България денонощна системата за велосипеди под наем "Вело Бургас", която беше модернизирана и въведена в експлоатация в началото на лятото. Желаещите да я последват също могат да наемат един от 120-те велосипеда, които са налични във включените в системата 7 велостанции.

През целия ден край морето ще бъдат организирани десетки семейни игри, волейбол, футбол, водна топка, Heal Fit Gymnastics, Beat-Box, зумба, готвене, Kangoo Jumps и забавления за домашни любимци. Тереза Маринова ще бъде наставник по детска лека атлетика в партньорство с Българската федерация по лека атлетика. Йордан Йовчев ще поведе пешеходния поход, а певецът Ангел Ковачев ще споделя умения със скейтборд. Евгени Иванов-Пушката ще се включи във волейболния турнир, организиран на Централния плаж, Лео и Сандра Алексиева ще покажат своите кулинарни умения и идеи за балансирано хранене, а всички фенове на Beat-Box ще могат да вземат уроци от световния шампион Skiller.

Грандиозния завършек на „Живей активно“ в Бургас ще бъде в 18:30 часа пред Пантеона, където ще има концерт с участието на Лора Караджова, Рафи, Лео, Играта, Skiller, Сантра, Кристина Дончева, Ангел Ковачев, Павел и Венци Венц.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама