2150 първолаци ще прекрачат училищния праг в община Бургас

13:11, 29 авг 15 25 360 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Около 2150 ще бъдат първокласниците тази година в община Бургас. Това съобщи заместник-кмет по образование и култура Йорданка Ананиева по радио „Фокус”. По нейните думи, тази година през електронната система за кандидатстване в първи клас са преминали 2133 деца.

„Но имайки предвид опита от предходни години знам, че и в последния момент септември месец ще има допълване на паралелки, записване на деца, които са били някъде или не са кандидатствали по системата, така че точният им брой ще стане ясен на 15 септември, но около 2150 деца най-малко ще бъдат първокласници“, посочи зам.-кметът.

Ананиева заяви, че Община Бургас има готовност за посрещане на първия учебен ден. Вече привършват летните ремонти на училищата и детските градини. По-големите ни ремонти са в Търговската гимназия и ОУ „Петко Р. Славейков, в които се въвеждат мерки за енергийна ефективност. Това е подмяна на дограма, топлоизолация, както и подмяна на отоплителните инсталация. Търговската гимназия ще бъде газифицирана. Основното училище „П.Р.Славейков” вече е газифицирано, но ще бъдат подменени котлите.

Още един по-голям ремонт тече в училище „Братя Миладинови”, където се модернизира дворното пространство.

Значим ремонт има и в училището в Сарафово, където се подменя цялата покривна конструкция.

Подновява се хидроизолацията в ОДЗ 10 „Славейче”, където се изгражда и детска площадка. Такива се правят и в ЦДГ 10 „Слънце”, ОДЗ 2 „Звездица Зорница” и в ЦДГ 11 „Чайка”.

„Всички дейности, които сме планирали започнаха рано, още след края на учебните занятия, така че всички ще приключат до началото на учебната година. Може би в училищата, където правим ремонт на отоплителните инсталации, ще продължат и след началото на учебната година, но те няма да са по никакъв начин пречка за учебните занятия, тъй като отоплителният сезон започва значително по-късно от 15 септември“, коментира Ананиева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама