Мастър шефове от три държави ще готвят деликатеси в Бургас

12:13, 28 авг 15 / Култура 25 510 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Майстори готвачи от три държави ще демонстрират своите умения на първия по рода си кулинарен фестивал в Бургас. Той ще се състои утре, 29 август, в ПГТ „Проф. д-р Асен Златаров” (бившия ТОХ).

Общо 27 мастър шефове от Гърция, Украйна и България ще покажат как се готвят черноморски деликатеси от кухнята на всяка от страните. Специалитетите ще бъдат наредени в изложба от 18 часа в ресторанта на гимназията. Всички участници ще получат сертификати, а жури от преподаватели от училището ще дегустира ястията и ще връчи на най-добре справилия се наградата за „Най-добър вкус на Черно море”.

Преди изложбата ще има уъркшоп, в който няма да участват професионални готвачи, а хора, носещи кулинарната традиция. Те ще приготвят традиционни ястия, типични за своя регион.

Кулинарният фест е част от проекта „Черноморски ареал за култура и изкуство”, който се провежда в следващите десет дни. Неговата цел е културен обмен между трите споменати държави, съобщи Емилия Лисичкова от сдружението – организатор на събитието.

Днес започва международен пленер на художници. На подбрани от самите тях места в града те ще рисуват забележителностите и жителите на Бургас. Творбите си ще изложат на 5-и септември в залата на местен хотел.

Третото събитие в рамките на проекта е „Детска творческа работилница”, в която малчугани ще работят с природни материали по темата „Чудеса от морето”. Те ще покажат своите творения по време на изложбата на художниците.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама