Община Бургас купува дрон за над 140 бона

16:26, 27 авг 15 25 413 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Бургас ще купува дрон за над 140 хиляди лева за мониторинг на морските отпадъци. Местната администрация е обявила обществена поръчка за фирма, която да предостави техниката, показа справка на Topnovini.bg.

Предвидената прогнозна стойност е 140 792 лв. без ДДС.

Безпилотната летателна система трябва да е с вградена камера, която да е в състояние да изпълнява професионални научноизследователски мисии чрез въздушно наблюдение на отпадъци по бреговата ивица в реално време, както и в офлайн режим.

Дронът трябва да е оригинален, нов и неупотребяван. Той трябва да отговаря на изискванията за безопасност в сектора, както и да бъде придружен с пълни описания и указания за експлоатация и поддръжка. Ръководството за работа с безпилотната система и мултиспектралната камера трябва да се представи в два екземпляра на български език и един екземпляр на английски език.

Разходите за купуване на дрона ще се извършват по проект „Инструменти за оценка на отпадъците, еутрофикацията и шумовите смущения в морските води (MARLEN)”, Договор за безвъзмездна финансова помощ с референтен № Д 34-11/31.03.2015 г., финансиран по програма BG02 "Интегрирано управление на морските и вътрешни води", съ-финансиран от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство (ФМ на ЕИП). Бенефициент - Институт по океанология, Българска академия на науките, партньор- Община Бургас“.

Кандидатите могат да подадат офертите си до 5-ти октомври. Отварянето на предложенията ще бъде на следващия ден – 6-ти октомври от 14,00 ч. в сградата на Община Бургас. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама