Бургаски хандбалисти участват в евротурнир за първи път от 16 години

09:35, 25 авг 15 / Спорт 25 360 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За първи път от 16 години бургаски хандбален клуб ще вземе участие в евротурнир. Това ще стане на 6 септември, когато „Фрегата Бургас” приема  шампиона на Косово  „BESA Famiglia” - Peja. Двубоят ще се играе в спортна зала „Никола Станчев”, в к-с „Меден рудник, от 18:00 часа, като  момчетата на треньора Никола Добрев имат повече от добри шансове за победа. Срещата е част от  втория по сила клубен турнир на Европейската хандбална федерация – EHF CUP. Реваншът е седмица по-късно, на 13 септември  в град Peja, Косово. 

„Благодарение на „Фрегата”,  хандбалът се превърна в единствения колективен спорт, в който Бургас има шампион, а сега и европейско участие. Затова призовавам привържениците на отбора  да дойдат в зала „Никола Станчев” и да мотивират тима”, каза Румен Христов - основен спонсор на мъжката и на детските формации на „Фрегата Бургас” и осигурява транспорта по състезания и част от издръжката на златните момчета.

Първата среща между двата тима ще бъде ръководена от съдийски състав от Италия и наблюдавана от делегат от Азербайджан.

От „Фрегата Бургас” разкриват, че се надяват на успех, защото подготовката им за евротурнира е започнала веднага, след като вдигнаха шампионската титла на 17 май. Треньорът Никола Добрев споделя, че в момента води преговори с нови състезатели, които да влеят свежа кръв в тима. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама