Бургазлии блокират магистралата заради скъпото и некачествено гориво у нас

07:50, 25 авг 15 / Политика 25 514 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Да блокираме тази държава!” – с този призив и Бургас ще се включи в националния протест срещу високите цени на горивата в България. Хората от моския град са се организирали да затапят магистралата и в двете посоки, за да изкажат недоволството си. Протестът ще се състои на 1-ви септември от 18,00 ч.

Сборният пункт е магистралата - под и над детелината при Българово. Намеренията им са да блокират не само аутобана, но и пътя за Камено, като за целта ще оставят колите си заключени.

Те са се организирали в социалната мрежа, където своето участие са заявили няколко хиляди души.

Хората негодуват, че цените на горивата в България са по-скъпи, отколкото в цяла Европа, където пък доходите надхвърлят тези у нас.

„Не сме доволни и от качеството на горивата. Не сме доволни от борбата с монополи. Тя не е ефективна. Българи, дойде време отново да сме задружни. Всички заедно можем да променим това. Виновните са в парламента и е време да им потърсим сметка”, пишат организаторите в социалната мрежа. Те са категорични, че високата цена на горивата пряко завишава цената на всички продукти от първа необходимост, което пък сривало икономиката на страната ни.

Протести ще има и в другите големи градове. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама