Строят морска градина в Обзор

08:00, 03 авг 15 25 498 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Догодина жителите и гостите на Обзор ще си имат ново любимо място за разходки. Община Несебър е обявила обществена поръчка за изграждане на нов градски парк, който ще бъде разположен до плажа и крайбрежната алея, показа справка на Topnovini.bg.

Изпълнението ще струва на администрацията 400 хиляди лева без ДДС

Имотът, където ще бъде построен паркът, е разположен в югоизточната част на Обзор, на края на улица „Черноморска”, като долния му край граничи с плажа и плажната алея. Произхождащите от това курортни функции определят необходимостта от създаване на представителен обект за посещение, както от жителите на Обзор, така и от туристите, категорични са от Общината.

Предвижда се градският парк да бъде освен място за разходки, културни и спортни дейности, така и да е входен пункт към градския плаж, подобрявайки силуетното въздействие на плажната ивица. Площта е 3345 кв. м. Основният пешеходен подход към парка ще се осъществява от кръстовището на ул. „Васил Левски” и ул. „Черноморска”.

Паркът целогодишно ще обслужва жителите на града, а през летния сезон ще бъде място за отдих за гостите на курортния град. Алейната мрежа е проектирана, така че да обхожда голяма част от парка, да има връзка с предвидената за изграждане стълба от север на парка, както и да осигурява панорамна гледка към морето.

Проектирана е наблюдателна тераса с далекоглед, гледаща на изток. Функционалното зониране е съобразено с теренните дадености, с изградените инфраструктурни елементи и с комуникационните връзки с квартала. Пешеходните комуникации са изцяло новопроектирани. Осигурени са връзки със съществуващата пешеходна система. Паркът е проектиран с рекреационна, развлекателна и обществено-обслужваща функция. В североизточната част на имота в близост до плажната алея е проектиран санитарен възел, съобразен с натовареността през летния сезон, и кафетерия с открити места за сядане. Предвидено е подходящо парково обзавеждане, а именно осветителни тела, пейки, кошчета за боклук, паркинг за колелетата и сух фонтан.

Кандидатите могат да подадат оферти до 10-ти август. Отварянето на предложенията на фирмите ще бъде на следващия ден – 11-ти август, от 10,00 ч. в сградата на Община Несебър. След като бъде избрана, фирмата ще има 12 месеца срок за изпълнение. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама