Лятна кампания срещу ХИВ и СПИН започва в Бургас

09:44, 01 авг 15 25 319 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В Бургас започва лятна Антиспин кампания, съобщават от Общината. Тя е част от по-голямата Програма "Превенция и контрол на ХИВ/СПИН" към Министерство на здравеопазването.

Събитията в Бургас стартират на 03.08.2015 г. и ще продължат до 11.09.2015 г. В пресконференцията с медиите на лятната Антиспин кампания участие ще вземат представители на Министерство на здравеопазването, представители на местната власт, неправителствени организации, работещи по Програма "Превенция и контрол на ХИВ/СПИН", медии и младежи-доброволци.

Програмата влючва представяне на изложба от фотографии във фоайето на експоцентъра на тема "Работа на НПО на терен по превенция на ХИВ и сексуално предавани инфекции (СПИ) сред уязвими групи" и ритуално пускане на панделка, направена от червени балони над морето от представители на Програмата, журналисти, местна власт, доброволци и граждани.

Всички, които искат да изследват своя ХИВ статус могат да го направят с бързи тестове в мобилните медицински кабинети, които ще бъдат разположени до Летен театър и Културен център "Морско казино". Екипите в мобилните станции са представители на РЗИ-Бургас, сдружение "Доза обич" и фондация “Областен ромски съюз". Подобни лаборатории ще има също в Слънчев бряг и Созопол.

Екипи от доброволци на различни организации ще раздават здравно-образователни брошури и ще популяризират употребата на предпазни средства. Ще се извършва консултиране за безопасно сексуално поведение и мотивиране на гражданите и гостите на града да проверят своя ХИВ статус.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама