Ремонтират детската градина и медицинската служба в с. Звездец

14:09, 31 юли 15 25 332 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Целодневна детска градина „Ален мак” и здравният пункт в малкотърновското село Звездец ще бъдат ремонтирани в близките четири месеца. Общината вече е пуснала обществена поръчка за тяхното обновяване, показа справка на Topnovini.bg. Сумата, предвидена за ремонтни дейности, е в размер на 262 008 лева без ДДС.

Публичният търг е по две обособени позиции. Едната включва извършване на основен ремонт на ЦДГ „Ален мак”, а другата – реновиране на здравната служба в селото, която се намира на първия етаж от сградата на местното кметство.

Проектът за здравното заведение предвижда обновяване на санитарния възел, медицинския кабинет, манипулационната, стълбищната клетка и площадката на етажа в сградата. Ще бъде реновирана още ел.инсталацията, осветлението и ВиК мрежата.

От поръчката става ясно, че детската градина, в която се възпитават около 30 деца, е в изключително лошо състояние. Имотът е ограден по всички граници с ограда, която в по-голямата си част е телена, а на места има и стари метални пана. В двора на учебното заведението има овехтели, ръждясали и опасни детски съоръжения. Всички те ще бъдат демонтирани и подменени с нови, отговарящи на актуалните нормативни изисквания. На мястото на бетонните плочки ще има нова настилка. Самата сграда ще бъде санирана, а покривът ще бъде изцяло подменен. Във вътрешните помещения ще се правят козметични ремонти, както и подновяване на подовата настилка. Старата дограма ще бъде заменена с ПВЦ.

Предвидено е ремонтните дейности и за двата обекта да приключат в рамките на четири месеца, като критерият за оценяване на фирмите-кандидатки, ще бъде икономически най-изгодната оферта.

Срокът за получаване на оферти или заявления за участие е 27.08.2015 г. Предложенията ще бъдат отворени на 31.08.2015 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама