Комисията по култура решава какво да има в бургаския парк „Миниатюри“

07:50, 31 юли 15 / Култура 25 250 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Комисията по култура към Общинския съвет с председател Руслан Каргьозов ще бъде свикана извънредно, за да реши какви макети да бъдат изложени в парк „Миниатюри“, който ще се намира в морския град. Това се налага по желание на кмета Димитър Николов, който е входирал искане за изясняване на идеите, показа проверка на Topnovini.bg.

От писмото на кмета става ясно, че до този момент администрацията се е спряла на два варианта затова как ще изглежда кътът на миниатюрите в парк „Езеро“. Първата идея е на мястото да се поставят български символи от времето на траките до наши дни, а вторият – символи на европейски забележителности, градове и архитектурно наследство.

За да бъде изпълнен един от двата проекта обаче, администрацията трябва да подготви докладна за следващата сесия на Общинския съвет, с която да даде начало на процедура по актуализирането на Интегриран план за градско възстановяване и развитие за периода 2014-2020 г. Това се налага, тъй като към този момент паркът все още не е включен в инвестиционната програма на Общината. 

По предварителни изчисления миниатюрите ще се разполагат на 2 хил. кв.м. площ, като има възможност и за увеличаване. До там е предвидено да се стига по алеи.

Предложението за изграждането на подобен парк дойде от страна на НФСБ. По време на редовното заседание на общинската сесия през месец май „патриотите“ поискаха на мястото на забатачения басейн в к-с „Славейков“ да се издига „Парк Европа“ по примера на испанската столица Мадрид. От администрацията обаче решиха той да бъде изграден в парк „Езеро“ и вместо “Парк Европа“ да носи името парк „Миниатюри“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама