Пет фирми се готвят да проектират обхода на Ахелой, сред тях английска и френска

20:30, 28 юли 15 25 672 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пет са фимите, които ще се борят да актуализират проекта за обхода при град Ахелой, показа справка на Topnovini.bg. Поръчката включва извършването на статически изчисления за предвидените по проект големи съоръжения, както и нови проектни решения, при необходимост.

Ще бъде направена актуализация на техническия проект и осъществяване на авторски надзор при строителството на обекта. Фирмата-изпълнител трябва да даде и проектно решение за осигуряване на пътна връзка със съществуващото трасе на път І-9 Слънчев бряг – Бургас за посоката Слънчев бряг – Ахелой.

Офертите са на: „Трафик Холдинг“ ЕООД; „Трансконсулт Инжинеринг“ ООД; „Трансконсулт- 22“ ООД; ДЗЗД „Логистика М“, с участници: „Мотт МакДоналд Лимитид“ и „Логистика-21“ ЕООД; „Ежис-ППМ“ ДЗЗД, в което са: „Ежис Интернасионал“ АД, „Ежис България“ ЕАД и „Проджект Планинг енд Мениджмънт“ ООД.

Справка в търговския регистър показва, че фирма „Трафик Холдинг“ ЕООД е със седалище гр. Аксаково. Собственик е Николай Димитров. Дружеството е регистрирано през 2008 година. В структурата на холдинга са включени общо 6 фирми с различен предмет на дейност, всички в сферата на строителството.

Софийската фирма „Трансконсулт Инжинеринг“ ООД е собственост на Галина Ненкова Маринова-Савова. Като неин съдружник се посочва Пею Атанасов Иванов.

“Трансконсулт-22“ ООД е със седалище в София и управител Венелина Русева Борисова. С най-голям дял в дружеството са: Диана Георгиева Проданова, Иван Спасов Каменов, Здравка Петрова Найденова и Павлина Михайлова Михайлова. Интересното е, че въпреки многото съакционери фирмата е регистрирана с първоначален капитал от скромните 5000 лева.

ДЗЗД „Логистика М“ е с участници „Мотт МакДоналд Лимитид“, Англия и “Логистика-21” ЕООД. Неин собственик е Любка Ненкова Гергова. Фирмата е със седалище София и е основана през 2008 г. Според търговския регистър управители на родното представителство на британската фирма пък са Юлиян Йорданов Тюфекчиев, Кийт Джон Хауълс, Кевин Джон Стоувъл, Ричард Уилямс и Гай Уилям Инглдю Леонард.

В „Ежис-ППМ“ ДЗЗД участват: „Ежис Интернасионал“ АД, „Ежис България“ ЕАД и „Проджект Планинг енд Мениджмънт“ ООД. „Ежис България“ ЕАД е френска собственост, но има местно представителство на основното дружество. Българската фирма в обединението е с управители и съдружници Дойчин Альошев Стоянов и Борислав Добрев Стоянов.

Прогнозната стойност на поръчката за обхода на Ахелой е 80 хил. лв. без ДДС. Критерият за оценка е икономически най-изгодна оферта.

Техническият проект за обходния път на Ахелой е разработен през 2010 г. Според приетата разработка трасето преминава по нов терен, като се отделя от съществуващия път Бургас – Слънчев бряг. Предвижда се на обекта да бъдат построени две големи съоръжение – пътен надлез при пресичането с общински път Ахелой - Тънково и мост над река Ахелой.

Изграждането на обходния път на Ахелой ще облекчи трафика и задръстванията, които ежедневно се образуват през летния сезон. Главният път за Слънчев бряг, който минава през Ахелой, е един от най-натоварените участъци в страната през топлите месеци. След изграждането му целият автомобилен трафик за Слънчев бряг и Варна ще се пренасочи от града към околовръстния път.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама