Нови и стари лица излизат на сцената на „Бургас и морето“

18:12, 28 юли 15 / Култура 25 760 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Нови и вече популярни имена на българската музикална сцена ще се конкурират в 33-то издание на Националния фестивал за песен "Бургас и морето", съобщиха от Общината. На сцената на Летния театър тази година ще излязат Калин Вельов, Ивайло Колев, Александър Байчев, Айвън и Алфредо Торес, Васил Петров, Нели Андреева, Кремена Димитрова, Васил Чергов, Елена Кокорска, Фанданго и Силвия Миленов, Кристина Димитрова заедно със Сабатин Гогов и Неделяна Христова.

Фестивалът ще бъде открит точно в 21:00 часа в събота от водещите тази година - актьорите Мая Бежанска и Ненчо Илчев.

Журито също ще присъства на сцената, като ще дава оценките си под зорките очи на публиката.

Наградният фонд се запазва, както досега. За първо място е 5 000 лева, за второ - 3 000 лева, а за трето - 1 000 лева. Наградата на публиката е 2 000 лева. Тя ще бъде връчена лично от кмета Димитър Николов.

"В случай, че две песни съберат един и същи брой точки за първото място, ще има дуел между тях", обясни директорът на ОП "Летен театър, фестивали и концертни" Димитър Маджаров.

"Надяваме се сцената да впечатли публиката, както и модерното озвучаване", заяви в аванс композиторът Стефан Диомов. Той сподели, че във втората вечер, посветена на 70-годишния му юбилей ще има много вълнуващи моменти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама