Премиерът Борисов нареди отварянето на „Шофьорския плаж“

16:39, 28 юли 15 25 367 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Премиерът Бойко Борисов се намеси с кардинално решение по казуса с „Шофьорския плаж“. Във фейсбук профила си министър-председателят публикува, че е разговарял с кмета на Созопол Панайот Рейзи да махне оградата от стария път между вилните селища „Дюни“ и „Свети Тома“.

По думите на Борисов кметът на Созопол го уверил, че до 30 минути оградата ще бъде махната. „Кметът мотивира действията с това, че плажът е неохраняем и се разбрахме да осигурим няколко спасителни поста, за да могат почиващите спокойно да се наслаждават на почивката си“, коментира още премиерът в социалната мрежа.

Припомнямеме, че скандалът със затворения път ескалира в събота, когато Община Созопол реши да постави бариера за автомобили. Актът предизвика гневното недоволство на туристите, които ден след това изкъртиха нелегалното според тях съоражение.

Вчера Панайот Рейзи заяви, че е решил да блокира движението по стария път, защото: „Плажът бил завзет от „нелегално къмпиращи“ върху дюните, които цапали и си били построили тоалетни от „басма и камъш“. Така кметът се закани, че пак ще сложи оградата, както и направи в понеделник.

По-рано днес граждани организираха във „Фейсбук“ протест под надслов #FreeAlepu, насрочен за 1 август в спорния район.

Организаторите на протеста подозират, че пътят се затваря, за да обслужи частни интереси, а не, за да се ограничи нелегалното къмпингуване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама