Петър Кънев: Промените в Закона за рибарството се бавят

16:06, 28 юли 15 25 504 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Три години вече гласуваме в Парламента Закона за изменение и допълнение на Закона за рибарство и аквакултури, с което налагаме мораториум върху изискванията към рибари с лодки с дължина под 10 метра“. Това заяви председателят на Комисията по политика и туризъм в Народното събрание и депутат на БПС от бургаски регион Петър Кънев малко след работното си посещение в областта. По думите му обаче това не може да продължава безкрайно.

Днес Кънев, проведе среща с ръководството на Изпълнителна Агенцията по рибарство и аквакултури и с нейния директор Янчо Янев. Основната тема, разисквана по време на разговорите беше свързана с новия Закон за рибарство и аквакултури. Коментирани бяха проблемите, касаещи облекчаването на работата на рибарите, във връзка с регулациите на очаквания от дълго време от тях закон.

Отново на дневен ред бяха поставени въпросите, свързани с издаването на разрешителни за риболов, както и начините за улесняване работата на физически лица и премахване на изискването  само юридически лица да се занимават с промишлен риболов.

По време на срещата бяха дискутирани и изискванията към юридическите лица, които се занимават с риболов, независимо от дължината на лодката им, да притежават ледогенератор, фризер и касов апарат. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама