Лодките на „Венис Марина“ аут от река Ропотамо

15:53, 28 юли 15 25 476 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Лодки на фирма „Венис Марина“ вече няма да извършват пътувания по река Ропотамо. Решението затова е на бургаския Административен съд. Той е потвърдил предварителното изпълнение на заповедта на директора на РИОСВ – Бургас, с която се разпорежда незабавното спиране на всички дейности, свързани с туристическата услуга „Разходка с лодка по река Ропотамо в резерват „Ропотамо“, предоставяна от „Венис Марина“ ЕООД.

Екоинспекцията е изискала от „Венис Марина” ЕООД да освободи поземлен имот – изключителна държавна собственост, част от резерват „Ропотамо” и да предаде всички обекти, които държи без правно основание.

Припомняме, че в началото на месец май РИОСВ-Бургас спря разходките с лодка по река Ропотамо. Дружеството бе поканено да освободи резерват „Ропотамо” и да предаде всички обекти - предмет на договора.

Причина за прекратяване на атракцията тогава беше решение на Върховния административен съд (ВАС), с което е отменено друго решение за откриване на конкурс за възлагане на туристическа дейност разходка с лодка. В тази връзка договорът, сключен между РИОСВ-Бургас и "Венис Марина"ЕООД, се оказа нищожен.

Разправиите около туристическите лодки на Ропотамо не спират вече няколко години. През 2014 г. беше обявен конкурс за избор на фирма, която да предлага атракцията. Тогава от „Венис Марина” скочиха срещу него. В мотивите си те посочиха, че имат договор от 2012 г. за срок от 5 години. Той беше прекратен през 2013-та едностранно от тогавашния директор Добрина Стоилова. Именно този контракт е отменен с последното решение на върховните магистрати.

Интригите около Ропотамо започнаха след сигнал, че в резервата се строи незаконно и както личи ще продължат още дълго.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама