Искат вело и пешеходна алея да свързва Рудник и Черно море

09:35, 28 юли 15 25 344 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Да бъде изградена вело и пешеходна алея между бургаските квартали Рудник и Черно море поиска общинският съветник от ГЕРБ Красимира Маркович. Това става ясно от справка на Topnovini.bg на сайта на Общинския съвет.

В докладна до местния парламент Маркович пише, че изграждането на вело и пешеходна алея между двата квартала е по искане на местните жители. Темата била дискутирана още в началото на годината, когато се провеждаха обществените обсъждания по населени места за Бюджет 2015 година.

Жителите на новоприсъединените към Бургас - Рудник и Черно море вече са събрали и подписка в подкрепа на искането си. До този момент под нея са сложили парафите си 169 души.

„Община Бургас многократно е показвала  своите амбиции в изграждането на велоалеи и разширяването на веломрежата с добавяне на нови маршрути. С направата на вело и пешеходна алея между двата квартала ще се подобри състоянието на инфраструктурата в тях и ще се осигури удобна връзка помежду им“, допълва още Красимира Маркович.

Дължината на свързващата отсечката се предвижда да бъде около 450 м. Парите за нея можело да дойдат от общинското перо „Поддръжка и текущи ремонти“.

Припомняме, че в средата на юни правителството взе решение селата Рудник и Черно море да бъдат присъединени към град Бургас. Един от най-сериозните аргументи, двете население места да станат част от морския град, бе именно да се стимулира развитието на инфраструктурните обекти, както и да се подобри качеството на медицинското обслужване на населението. Друга важна причина бе намалението на транспортните разходи, което пък от своя страна да позволи на повече хора от селата да посещават културни и спортни мероприятия, организирани от Общината.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама