Осъдиха на 1,4 г. затвор наркодилър от „Зорница“

19:00, 27 юли 15 25 319 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Наказание една година и четири месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим получи Любомир Николов, след като бе признат за виновен в извършване на умишлено престъпление против народното здраве, съобщиха от Бургаския окръжен съд.

На 23 юни тази година в обитавано от него жилище в комплекс „Зорница“ Николов е държал с цел разпространение общо 251,790 грама коноп (марихуана, канабис) на стойност 1510,74 лева, без да има разрешително според Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите и Наредбата за условията и реда за разрешаване на дейностите по този закон.

Наказанието е наложено с одобрено от Окръжния съд споразумение за решаване на наказателното му дело.

С постигнатото между Окръжната прокуратура в Бургас и защитника му споразумение Николов се признава за виновен в извършеното престъпление. С подписа си той декларира, че разбира последиците от приключване на делото по този ред като влязла в сила присъда и се отказва от разглеждането му по общия ред.

Съдебният състав намери предложеното споразумение като непротиворечащо на закона и морала и го одобри. Съдът прекрати наказателното производство срещу Любомир Николов и разпореди предметът на престъплението да бъде унищожен. Актът му е окончателен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама