Община Бургас купува джип и пикап за бедствени ситуации

08:48, 26 юли 15 25 339 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Бургас купува джип SUV и високопроходим пикап за обезпечаване дейностите на служителите от Дирекция „Управление при кризи, обществен ред и сигурност“ (УКОРС) при бедствени ситуации. За целта от кметството са пуснали обявление за обществена поръчка, показва проверка на Topnovini.bg. Доставката на автомобилите е при условията на финансов лизинг. Прогнозната стойност на поръчката е 112 500 лева без ДДС. Срокът за нейното изпълнение е 60 дни. 

Сред изискванията за джипа са да е с дизелов двигател, чийто работен обем да не е по-малък от 2000 куб. см, с максимална мощност – не по-малка от 175 к.с. Машината трябва да има 6-степенна автоматична скоростна кутия, а задвижването на колелета да е 4x4. За сигурността на пътуващите се изисква наличието на система, която да предупреждава водача за приближаването на автомобили при движение назад. Сред изискуемите екстри са колата да разполага с бутон на таблото, с който да се стартира и спира двигателят, без да се използва ключ; да има система за поддържане на постоянна зададена скорост, която да се управлява от волана; да разполага с двузонален климатроник и с камера за обратно виждане. Посочен е дори какъв трябва да е цветът на лекия автомобил – металик.

Определената цена за джипа е 66 666.67 лв. без ДДС.

Пикапът също трябва да е дизел с работен обем на двигателя минимум 1900 куб. см и мощност  минимум 130 к.с. Изисква се скоростната му кутия да е 5- или 6-степенна. И четирите му колела да са двигателни, със система против блокиране. Пикапът трябва да разполага с външна релса с куки за закрепване на товари, теглич с елинсталация, преден висок бул-бар, ролбар на каросерията, електрическа лебедка и Off-road повишено окачване.

Прогнозната му стойност е 45 833.33 без ДДС.

И за двата автомобила доставчикът трябва да осигурява гаранция в обем не по-малко от 3 години и пробег не по-малко от 100 000 км.

Кандидатите за участие в поръчката могат да подават офертите си за участие в срок до 3-ти септември тази година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама