Лаборатория за производство на дрога е разкрита в Несебър (снимки)

11:16, 24 юли 15 25 368 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Служители от сектор „Криминална полиция” и от районното управление в Слънчев бряг са разкрили нарколаборатория в Несебър, съобщиха от Областната дирекция на МВР – Бургас.

Полицаите нахлули в жилищен апартамент, разположен в комплекс „Черно море-2” №49, и задържани криминално проявените Янчо Танев, 33-годишен от Бургас, и 43-годишния Нейко Дюлгеров от Несебър. Това станало в момент, когато двамата тъкмо произвеждали метамфетамин (пико).

При извършените процесуално-следствени действия в претърсвания апартамент, собственост на несебърлията, е открита и иззета мобилна лаборатория за производство на синтетични наркотици. Тя се е състояла от колба, термометър, газов котлон, фунии, електронна везна и др., както и прекурсори, служещи за производството на метамфетамин (йод на кристали, натриева основа, остатъци от червен фосфор и др.).

Намерено и иззето е още жълтеникаво кристалообразно вещество с тегло около 40 грама, реагирало при извършения полеви наркотест на метамфетамин. Претърсен е и ползваният от Дюлгеров лек автомобил „Мерцедес”, като е открито и иззето пликче с наркотик.

Янчо Танев и Нейко Дюлгеров са задържани за срок от 24 часа. Извършени са допълнителни оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия, като са разпитани множество лица в качеството им на свидетели по образуваното под прякото ръководство на Несебърска районна прокуратура досъдебно производство.

Работата по документиране на цялостната престъпна дейност на лицата продължава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама