Софиянци ще озеленяват „Изгрев“, „Зорница“ и Сарафово за 5 млн. лв.

15:31, 10 юли 15 25 556 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Софийската фирма „Про Плантс“ ЕООД е избрана за изпълнител на озеленяването на Район „Изгрев“ в Бургас, показва справка на Topnovini.bg. За целта тя ще получи 5 млн. лв., колкото е първоначалната прогнозна стойност за всяка от шестте позиции на обществената поръчка.

Район „Изгрев“ включва комплексите „Изгрев”, „Зорница”, парк „Езеро“, кварталите Сарафово, Черно море и Рудник, както и селата Драганово и Брястовец. Задълженията на изпълнителя са целогодишно да поддържа и почиства съществуващите озеленени площи и прилежащите алеи и площадки на паркове, градини, скверове, междублокови пространства, разделителни ивици, залесителни пояси, крайпътно и крайулично озеленяване, декоративна дървесна, храстова и тревна растителност, включително паркови елементи, детски площадки, поливни системи, както и да извършва дейности по изграждане на нови зелени площи.

„Про Плантс“ развива мащабна дейност в цялата страна. Нейно дело са цветните градини пред НДК в столицата например. Управител на фирмата е Даниела Василева, а едноличен собственик на капитала е Александър Митков, сочат данните в Търговския регистър.

„Про Плантс“ е четвъртият избран изпълнител за озеленяването на Бургас. Както Topnovini.bg съобщи по-рано, другите три дружества са „Бургасцвет Танев“ за Район „Зора”, ДЗЗД „Албиция“ за Район „Освобождение“ и „Гарден Франц“ за Район „Приморие“.

Предстои да се обявят и двете фирми, които ще озеленяват районите „Възраждане“ (включващ най-големия бургаски комплекс „Меден рудник“), и „Долно Езерово“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама