За близо 200 хиляди лева строят кули за птици и кътове за отдих в парк Странджа

07:24, 07 юли 15 25 376 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ръководството на ПП „Странджа” пусна обществена поръчка за изграждането на 3 наблюдателни кули за птици и 5 погледни места в различни точки на защитената местност. Това става ясно от справка на Topnovini.bg на сайта на Агенцията по обществени поръчки.

Според описанието на поръчката трите наблюдателни кули за птици трябва да бъдат построени в защитените местности Устие на река Велека и Силистар, както и във влажната зона край Малко Търново. Поръчката предвижда и 5 дървени кътове за отдих в местностите Върбата, Св. Илия, Голямо градище, Папия, Мишкова нива, село Звездец и Варадет. По същия проект ще бъдат изградени и скари за преминаване на хора до плажа в м. Наково кладенче и в гр. Ахтопол.

Прогнозната стойност на поръчката е 183 400 лева без ДДС.

От тези пари за наблюдателните кули и кътовете за отдих ще отидат около 105 000 лева по предварителни изчисления. За наблюдателните площадки в землищата на село Звездец и местността Варадет и тяхното маркиране с информационни табели са предвидени близо 7% от общата сума или 13 000 лева. За строителството на дървените скари и декоративните ограждения по пясъчните дюни, които ще позволят на посетителите да стигат свободно до плажа, е посочена сумата от 65 400 лева.

От фирмите, които желаят да се включат в надпреварата, се изисква гаранция в размер на 1834 лева, което е 5% от стойността на поръчката. Крайният срок за изпълнение на предвидените ремонти е 31.10.2015 г.

Фирмите могат да подават документи с ценови оферти до 31.07.2015 г., като предложенията на участниците ще бъдат отворени в началото на месец август. Ще бъде избрана икономически най-изгодната оферта.

Финансирането на поръчката е осигурено по проект„Устойчиво управление и устройство на Природен парк Странджа”, който се осъществява с финасовата подкрепа на Оперативна програма „Околна среда” 2007-2013 г.

Впечатление прави, че това е шестата по ред обществена поръчка, пусната от страна на ПП „Странджа“, в рамките само на месец. Преди около 30 дни КЗК спря обществена поръчка на дружеството за ремонт на Информационно-посетителски центрове в Малко Търново и Граматиково. Причините затова бяха, че вече бившият директор на парка декласирал без мотиви известна строителна фирма. Малко преди този факт да стане публично известен, Димитров подаде оставка, без да аргументира решението си.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама